Befektetések megtérülése

Az alkalmazottak nem megfelelő egészségi állapota komoly terheket ró a vállalatra, mint arról a Miről is van szó? és a Miért jó ez/kinek jó ez? oldalon bővebben szó volt. A munkahelyi egészségfejlesztő beavatkozások révén ezek a költségek csökkenthetők. Természetesen az egészségfejlesztő programoknak is vannak költségeik. Milyen megtérülést várhatnak azok a vállalatok, amelyek pénzüket munkahelyi egészségfejlesztő programokba fektetik? Több összefoglaló tanulmány is készült ezzel kapcsolatban, illetve legtöbbször maguk a vállalatok is mérik befektetéseik megtérülését. A legalacsonyabb megtérülési arány, amit a tanulmányok szerint a vállalatok néhány év alatt elérhetnek 2-3-szoros, de előfordul tizenötszörös megtérülés is. Ez azt jelenti, hogy minden a munkahelyi egészségfejlesztésbe fektetett egy forint (megfelelően megtervezett és kivitelezett program esetén) átlagosan 2-3 forint megtérülést eredményez. Ennek alapján a munkahelyi egészségfejlesztés ma a legjobb befektetések közé tartozik. Ennek az eredménynek az eléréséhez azonban arra van szükség, hogy a vezetés elkötelezett legyen az egészségfejlesztés célja mellett, a munkahelyi egészségfejlesztő program valóban az adott vállalatnál jelenlévő problémákat célozza meg (ne egy általános sémát alkalmazzunk mindenhol), az adott vállalat igényeire és erőforrásaira legyen szabva, és nem utolsósorban minél több munkavállalót vonjon be a program kialakításába és megvalósításába (hiába a remek program, ha senki sem vesz részt rajta). Vagyis magas szakmai színvonalon kidolgozott és megfelelő módon bevezetett programokra van szükség, mint amilyeneket mi nyújtunk – Munkahelyi egészségfejlesztés.

A munkahelyi egészségfejlesztés jó befektetés mivoltát egyre több szervezet felismeri. Egy az IHPM (Institute of Health and Productivity Management) által szervezett fórumon elhangzott kutatási beszámoló szerint1 - mely kutatás a sikeres, jól teljesítő vállalatokat hasonlította össze a kevésbé sikeresekkel az általuk alkalmazott egészségpolitika szempontjából- a sikeres vállalatok 67 százaléka alkalmaz egészségfejlesztő programokat, szemben a rosszul teljesítő vállalatok 37 százalékával. A jól teljesítő vállalatok kétszer gyakrabban végeznek egészségkockázati szűréseket a dolgozóik körében, mint a gyengén teljesítők, továbbá a sikeres vállalatok dolgozói kétszer olyan gyakran értenek egyet azzal az állítással, hogy "vállalatom elkötelezett aziránt, hogy alkalmazottai számára létrehozza és fenntartsa az egészség kultúráját".

1KUNG, E: (2011). Building a resilient workforce through wellness: An integrated approach in Central Europe & Asia. Presentation at IHPM’s 7th Annual EU Health & Productivity Forum, Frankfurt.