Egészség coaching

Az egészség coaching lényege, hogy a coach, vagy tanácsadó személyre szabottan, kétszemélyes helyzetben (személyesen, telefonon, esetleg online módon) segít a dolgozónak az egészségesebb életmód elérésében. Az egészség coachingot mindig megelőzi egy, az egyén egészségviselkedéseire, egészség kockázataira irányuló részletes felmérés. A felmérést adott szervezet, vagy szervezeti egység minden dolgozója elvégzi, majd közülük azoknak javasolt az egészség coachingban való részvétel, akik egy, vagy több egészség kockázat alapján a veszélyeztetett csoportba tartoznak. Önmagában a fennálló egészségkockázat visszajelzése az egyén számára már sokszor motivál a változásra, de ennek a változásnak a kivitelezésében, fenntartásában, a visszaesések elkerülésében nagy szerepe lehet az egészség coachingnak. Az egyedül, megfelelő előkészítés, felkészülés és támogatás nélkül elkezdett életmódváltozások döntő többsége ugyanis legkésőbb egy-két éven belül visszaeséssel ér véget.

Az egészség coaching folyamat során a kliens és a tanácsadó meghatározzák a felderített egészségkockázatokat, közösen azonosítják azokat az életmód-változtatásokat, melyek illeszkednek az azonosított egészségkockázatokhoz, csökkentik azokat. Kijelölik az egyén értékeihez, jövőképéhez leginkább illeszkedő célokat, cselekvési tervet dolgoznak ki és növelik, fenntartják a változásra való motivációt. Az egészség coach kíséri, segíti az egyént abban, hogy sikeresen végrehajtsa a számára szükséges életmódváltozásokat, fenntartsa a motivációját, ellenálljon a kísértéseknek, megelőzze a visszaesést. Fő módszere a motivációs interjú.

Az egészség coaching ülések történhetnek személyesen, telefonon, skype-on, illetve online chat felületen is.

A legtöbb esetben 3-4, egyenként 20-30 perces ülés elegendő a megfelelő változás eléréséhez.

Az egészség coaching történhet a munkahelyen, ahol a szervezet saját eredményességét, hatékonyságát kívánja növelni azzal, hogy segít dolgozóinak az egészségesebb életmód elérésében. Példaként említhetjük az Intel vállalatát, mely amerikai szervezeti egységeiben több éves egészségfejlesztő programot végzett, majd értékelte, hogy az egyes egészség kockázatok csökkenése mekkora termelékenység növekedést eredményezett a vállalat számára1. Az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás és a túlsúly kockázatainak csökkenése összesen 31, 6 millió dollár megtakarítást eredményezett számukra, ami a programba fektetett költségek 5,5-szörös megtérülését hozta.

Egészség coachingra ezen felül sor kerülhet szervezeti kereteken kívül is, ahol maga az egyén ismeri fel, hogy egy jobb testi-lelki egészségi állapot eléréshez életmód változtatásra van szüksége, és ehhez támogatást vesz igénybe.

Vállaljuk az egészség coachingot megelőző egészségkockázat felmérését egyéni vagy csoportos formában, majd ennek alapján az egészségi kockázatot hordozó személyeknek egészség coachingot tartunk igény szerint személyesen, telefonon vagy Skype-on.

1 Jackson, A (2011). Health for Life. Stages of Success: Using OUtcome Data to Enhance Your Wellness Programs. Presentation at IHPM’s 7th Annual EU Health & Productivity Forum, Frankfurt.